Περιοδεία στους εθελοντές της Πυρασφάλειας το βράδυ της Πέμπτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη (09/08/2012)

Περιοδεία στα σημεία όπου οι εθελοντικές οργανώσεις περιφρουρούν το περιαστικό δάσος της Ξάνθης στο πλαίσιο της πυρασφάλειας, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.

Συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ξάνθης κ. Καφούτη, ο Αντιπεριφερειάρχης συνάντησε τα μέλη των οργανώσεων σε όλα τα σημεία ελέγχου και επιτήρησης, συνομιλήσε για τυχόν προβλήματα και συνθήκες ενώ είχε την ευκαιρία και να τους ευχαριστήσει για την εθελοντική τους παρουσία φέτος αλλά και κάθε χρόνο.

Κατά σειρά επισκέφθηκε την είσοδο του περιαστικού άλσους από την οδό Έβρου που επιτηρείται από την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών, τη Λέσχη 4Χ4 και την ΤΗΛΕΘΡΑ, την Αρχαγγελιώτισσα που επιτηρείται από τη ΛΕΦΕΔ, την Καλαμού που επιτηρείται από το Μοτοσικλετιστικό Όμιλο Ξάνθης «Πολυμήχανοι», τη διασταύρωση στο 4Ο Χιλιόμετρο που ελέγχουν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου και τη διασταύρωση της Ιερατικής Σχολής, όπου βρίσκονται τα μέλη των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Τέλος,  περιπολίες πραγματοποιεί το Παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) καθώς και οι (ΜΟΞ)  Πολυμήχανοι.

Ικανοποίηση και ευχαριστίες  του Αντιπεριφερειάρχη για την προσφορά τους

Ολοκληρώνοντας αυτή τη μικρή περιοδεία ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα αλλά και για τη διάθεση προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης που συνδράμουν αποφασιστικά στην περιφρούρηση του φυσικού πλούτου της πόλης, όπως είναι το περιαστικό δάσος της Ξάνθης. Παράλληλα, ανέφερε ότι έγινε και μια καταγραφή τυχόν δυσκολιών ή προβλημάτων προκειμένου άμεσα να επιλύονται. «Όλοι εμείς τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ για την προσφορά τους που είναι σταθερή και πολύτιμη για την προστασία του δάσους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φώτης Καραλίδης, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας.

Πάντως, ως γενική εικόνα οι εθελοντές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των αρχών της ΠΕ Ξάνθης και των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον καλύτερο συντονισμό της πυρασφάλειας στην πόλη.

Comments are closed.