Η ιστοσελίδα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποιεί πρωτόκολλα  ssl (secure connection), αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενσωματώσει σελίδες οι οποίες δεν είναι χαρακτηρισμένες ως secure.
Εάν επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στους μετρητές στάθμης μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο, ο οποίος είναι χωρίς χρήση ssl*.
http://civilprotection.pamth.gov.gr/civil/

Ή απευθείας:
1. Για να δείτε τους μετρητές της ΔΠΠ της ΠΑΜΘ πατήστε στο http://83.235.175.98:8080/livedata/list.jsf?template=waterlevel

2. Για να δείτε τις παροχές από την DSI
http://edirnenehir.dsi.gov.tr/

*Σε περίπτωση εμφάνισης προειδοποιητικού μηνύματος από τον browser σας, επιλέξτε την επιλογή για περισσότερες πληροφορίες και συνεχίστε στον σύνδεσμο που θα εμφανίσει.

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού 03.05.2023

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-05-2023/1300 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο αναλυτικά:
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους προβλέπονται:

1. Σήμερα Τετάρτη (03-05-2023)
α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
β) στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο έως και τις απογευματινές ώρες.

2. Αύριο Πέμπτη (04-05-2023)
α) στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα
β) στη Στερεά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 02.05.2023

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη (02-05-2023) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (02-05-2023) από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Β. Αύριο Τετάρτη (03-05-2023)
α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
β) έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

2. Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Tριήμερο δράσεων (25-27 Απριλίου) ΟΑΣΠ- Περιφέρειας ΑΜΘ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο δράσεων (25-27 Απριλίου) που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – ΟΑΣΠ με την Περιφέρεια ΑΜΘ και συγκεκριμένα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με στόχο την μείωση της διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η Πρώτη ημέρα των δράσεων ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και στους εκπαιδευτικούς που είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Σχολικών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης με την πραγματοποίηση 2 εισηγήσεων:

«Σεισμικός Κίνδυνος και Σχολικές Μονάδες.  Εμπειρίες και Διδάγματα. Εργαστήρια Δεξιοτήτων» από την Δρ. Ασημίνα Κούρου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Ο.Α.Σ.Π. και «Διαχείριση Κινδύνων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Η γνώση ως παράγοντας αύξησης της ικανότητας αντιμετώπισης των καταστροφών» από τον Κωνσταντίνο Χουβαρδά Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η Δεύτερη ημέρα αφορούσε τους εμπλεκόμενους φορείς και την διαχείριση των κινδύνων στην Περιφέρεια ΑΜΘ και πραγματοποιήθηκαν 2 εισηγήσεις :

«Σχεδιασμός για τη Μείωση της Σεισμικής Διακινδύνευσης – Ο Ρόλος του Ο.Α.Σ.Π.» από την Δρ. Ασημίνα Κούρου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Ο.Α.Σ.Π  και «Διαχείριση Κινδύνων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Η γνώση ως παράγοντας αύξησης της ικανότητας αντιμετώπισης των καταστροφών» από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Κωνσταντίνο Χουβαρδά.

Την Τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στα στελέχη και στους εργαζόμενους των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών των Δήμων της Π.Ε. Δράμας (Δημόσιους και Ιδιωτικούς Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π. και στα Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) με εισήγηση της Δρ. Ασημίνας Κούρου με θέμα «Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών. Καλές Πρακτικές».

Από την θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας κ. Χατζηκοσμίδη Κυριάκο για την πρωτοβουλία και την οργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων και φυσικά την Δρ. Ασημίνα Κούρου και τον ΟΑΣΠ για την άμεση ανταπόκριση και την συνεχή υποστήριξη στο έργο της Διεύθυνση μας.

 

Ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας
της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Κωνσταντίνος Χουβαρδάς

 

Φωτογραφικό Υλικό

https://photos.app.goo.gl/U4kXKyZ4eSzEUbEU7

Χρήσιμο Υλικό από το ΟΑΣΠ που δόθηκε από την Δρ. Ασημίνα Κούρου

Εκπαιδευτικό Υλικό για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 1. Τεύχος “Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες 2022-2023”. Το τεύχος συντάχθηκε από τον ΟΑΣΠ και στέλνεται μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στόχος του μνημονίου είναι να υπάρχει ένα πρότυπο σχέδιο πάνω στο οποίο να μπορούν να βασιστούν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της χώρας για να μεριμνήσουν ώστε να συνταχθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για σεισμό του σχολείου σας. OASP MNHMONIO ENERGEION GIA SEISMO SE SXOLEIO 2022-2023 . Είναι σε μορφή Word ώστε να μπορείτε να το επεξεργαστείτε.
 2. Αφίσα «Σεισμός και Προστασία σε Σχολικές Μονάδες». Ο ΟΑΣΠ δημιούργησε την αφίσα για να ενημερωθεί το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι μαθητές και οι επισκέπτες σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου.
 3. Πρότυπη παρουσίαση που μπορείτε να αξιοποιήσετε για την ενημέρωση των μαθητών σας σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.
 4. Video με μια μαθήτρια που καλύπτεται κάτω από τραπέζι
 5. Bιβλίο “Η Γη Χορεύει

 

Εκπαιδευτικό Υλικό για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

 1. Αφίσα “Μάθετε για τον Σεισμό και Προστατευτείτε” (για μαθητές νηπιαγωγείου και  δημοτικού σχολείου)
 2. Tο CD-ROM “Τι είναι ο σεισμός και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε
 3. Video με μια μαθήτρια που καλύπτεται κάτω από τραπέζι
 4. Mια πρότυπη παρουσίαση που μπορείτε να αξιοποιήσετε για την ενημέρωση των μαθητών σας σε θέματα αντισεισμικής προστασίας
 5. Βιβλίο “Η Γη Χορεύει

 

Εκπαιδευτικό Υλικό για Παιδικούς Σταθμούς

 1. Αφίσα “Μάθετε για τον Σεισμό και Προστατευτείτε
 2. To CD-ROM “Τι είναι ο σεισμός και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε
 3. Video με ένα παιδί που καλύπτεται κάτω από τραπέζι
 4. Μουσειοβαλίτσα RACCE.
 5. Βιβλίο “Η Γη Χορεύει
 6. Μια πρότυπη παρουσίαση που μπορείτε να αξιοποιήσετε για την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.
 7. Το τεύχος «Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό».  Στόχος της σύνταξης του μνημονίου αυτού είναι να υπάρχει ένα πρότυπο σχέδιο με βάση το οποίο να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες πρόληψης και ετοιμότητας για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στους παιδικούς σταθμούς (Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας κ.λπ.).

 

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 16.04.2023

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή (16-04-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Κυριακή (16-04-2023)
α) από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Β. Αύριο Δευτέρα (17-04-2023)
α) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.
β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 02/04/2023

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ILINA” προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Δευτέρα (03-04-2023) έως και την Τρίτη (04-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Α. Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Δευτέρα (03-04-2023)
α) από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο
β) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά
δ) από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται την Τρίτη (04-04-2023)
α) μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
γ) και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο ανατολικό Αιγαίο από τη Δευτέρα (03-04-2023) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).