Επιβολή Μέτρων Απαγόρευσης Κυκλοφορίας στην Καβάλα

     Σε συνέχεια της πρότασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο ως Σεπτέμβριο έτους 2012, ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πρόληψη και προστασία του Νομού Καβάλας από δασικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα η Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αρχέλαου Γρανά (με  ΑΔΑ: Β41Λ7ΛΒ-Σ43) περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  1. Επιβάλλουμε κατά περίπτωση, το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, από ώρες 12:00 το μεσημέρι μέχρι 06:00 το πρωί της επομένης ημέρας, κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο ως Σεπτέμβριο έτους 2012 , στις παρακάτω δασικές και ευπαθείς περιοχές του Νομού:

α) Δάσος Ζυγού

β) Δάσος Εξοχής

γ) Δάσος Περιαστικό Καβάλας

δ) Όλες οι ευπαθείς περιοχές του Νομού που κατά την κρίση των Δημάρχων, εμπεριέχουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

      2.  Το μέτρο της απαγόρευσης θα ισχύει κάθε φορά που ο χάρτης πρόβλεψης επικινδυνότητας της Γ.Γ.Π.Π. θα προβλέπει για το Νομό κατηγορία κινδύνου  4 και 5.

      3.  Η εφαρμογή της παρούσας (έναρξη-διάρκεια μέτρου, έλεγχος οχημάτων κ.λ.π.) ανατίθεται, σύμφωνα με πρόταση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) ΠΕ Καβάλας, στις  Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές του Νομού.

     Παράλληλα, οι Δήμαρχοι  στις περιοχές των οποίων ανήκουν οι παραπάνω αναφερόμενες δασικές εκτάσεις και ευπαθείς περιοχές, θα συνδράμουν με τις ομάδες πυρασφάλειας που έχουν οργανώσει, στο έργο των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Αρχών.

Comments are closed.