Συνάντηση εργασίας με τον ΟΑΣΠ

Η Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. με στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Α.Μ.Θ.) πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2012, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Στη Συνάντηση Εργασίας του Ο.Α.Σ.Π. συμμετείχαν στελέχη Πολιτικής Προστασίας και άλλων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών για σεισμό, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και των Περιφερειακών της ενοτήτων, καθώς και στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των περιφερειακών φορέων της 4ης ΕΜΑΚ, ΕΛ.ΑΣ και του Δ’ Σώματος Στρατού.

Χαιρέτισε τη Συνάντηση Εργασίας ο κ. Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.. Στην συνέχεια, στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. παρουσίασαν την Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Ο.Α.Σ.Π., τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση Σεισμού, τον Προσεισμικό Έλεγχο Δημοσίων Κτιρίων και την Επιλογή χώρων Καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων. Ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Κ. Κοκολάκης ενημέρωσε και κατέθεσε εμπειρίες σε θέματα σχετικά με την Πολιτική Προστασία και το Σεισμό. Ενδιάμεσα έγιναν τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και συζήτηση από τους καθ’ ύλη αρμόδιους ανά θεματική ενότητα. Τέλος, υπήρξε παρέμβαση και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.

Η Συνάντηση Εργασίας πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις και εποικοδομητική συζήτηση. Διανεμήθηκε σε όλους ηλεκτρονικό υλικό με τη μορφή CD με τις παρουσιάσεις των στελεχών του Ο.Α.Σ.Π., τη σχετική Νομοθεσία και τα σχετικά έντυπα – εγχειρίδια του Ο.Α.Σ.Π..

Παρουσιάσεις – Ο.Α.Σ.Π.


Φωτογραφίες

Comments are closed.