ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΜΗΧΑΝΙΚΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ, 18/6/2012 ώρα 16:40

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Π.Υ. Ελευθερούπολης, η φωτιά καίει  από ώρα 13:00 δασική έκταση στην περιοχή “ΜΗΧΑΝΙΚΑ”  Νέας Περάμου – Αγ. Ανδρέα του Δήμου Παγγαίου και τα αίτιά της είναι μέχρι στιγμής άγνωστα.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος επτά (7) πυροσβεστικά οχήματα με δέκα επτά (17) πυροσβέστες. Επίσης πεζοπόρο οκτώ (8) ατόμων της Π.Υ. Καβάλας και πεζοπόρο πέντε (5) ατόμων της Π.Υ. Δράμας, η Διασωστική ομάδα Καβάλας με οκτώ (8) άτομα και οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Π.Υ. ΑΜΘ κος Παναγιώτης Ντικούδης μαζί με τους Διοικητές Π.Υ. Καβάλας και Ελευθερούπολης. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Καβάλας κος Αρχέλαος Γρανάς, η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Καβάλας και εκπρόσωποι του Δήμου Παγγαίου.

Απανθρακωμένο

πτηνό στο χώρος της πυρκαγιάς.

Στη μάχη της φωτιάς.

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας με την ΧΧ Τ.Μ.Μ., η Μεραρχία αποφάσισε να συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων για τη φύλαξη της πυρκαγιάς.

Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο μετά από την άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των Εθελοντικών Ομάδων και κατοίκων της Περιοχής.

Για την εξέλιξή της, θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κος Αρχέλαος Γρανάς στον ευρύτερο χώρο της πυρκαγιάς.

Comments are closed.