Εβρος 10/2/2012 ώρα 08:00 π.μ.

Κατά την διάρκεια της νύχτας ή στάθμη στο Πύθιο ήταν στα 6.50 m. Η τρέχουσα μέτρηση ειναι στα 6.35 m  με οριο συναγερμού τα 5.70 m.

Η παροχή νερού στο Kirişhane της Ανδριανούπολης (Edirne)   η οποία συγκεντρώνει τα νερά Εβρου,  Αρδα και Τούντζα είναι 1119 m3/sec σύμφωνα με την dsi και έχει πτωτική τάση.

Ο μεγάλος όγκος νερού της όδευσης του ποταμού Εβρου προς την θάλασσα βρίσκεται αυτή την στιγμή μεταξύ των περιοχών Διδυμότειχου και Σουφλίου.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως  ελεγχόμενη και κατοικημένοι οικισμοί δεν κινδυνεύουν διότι ο μηχανισμός ετοιμότητας θα πραγματοποιήσει  σε περίπτωση ανάγκης τεχνητές κατακλύσεις σε ελεγχόμενες περιοχές.

Update 11:00 π.μ.
Απο υπερχείλιση αναχώματος στη περιοχή Μάνδρα υπήρξε κατάκλυση περίπου 1000 στρεμμάτων  αγροτικών εκτάσεων. Η όδευση του μεγάλου όγκου του νερού αναμένεται να φτάσει στην θάλασσα την Τρίτη.

Update 12:01 μ.μ.
Η παροχή νερού στο Kirişhane της Ανδριανούπολης (Edirne)   η οποία συγκεντρώνει τα νερά Εβρου,  Αρδα και Τούντζα είναι 1055 m3/sec σύμφωνα με την dsi και έχει πτωτική τάση.

Comments are closed.