Ενεργοποίηση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης (και νήσος Σαμοθράκης) και Σουφλίου από Πέμπτη 14.07.2022

Για αύριο Πέμπτη 14-07-2022 ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας  κινδύνου 3 για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης) και Σουφλίου. Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η απόφαση του Περιφερειάρχη σύμφωνα με την οποία  απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, στις παρακάτω δασικές περιοχές ανά Δασαρχείο μέχρι την αλλαγή του δείκτη επικινδυνότητας σε κατηγορία 2 και κάτω:

Α) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

  1. Αναδασώσεις Κίρκης – Συκορράχης
  2.  Χώρος αναψυχής Συκορράχης
  3. Αναδασώσεις Μεσημβρίας
  4. Αναδασώσεις Κομάρου – Ατάρνης
  5. Δάσος & Χώρος αναψυχής Ιάνας
  6.  Περιαστικό δάσος Παλαγίας (Βόρεια,  Νότια & Γήπεδο Παλαγίας)
  7. Αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης
  8. Άλσος γαλλικού σταθμού Ο.Σ.Ε.
  9. Δασική περιοχή Αετοχωρίου-Πεύκων-Λουτρού

Β) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

  1. Περιαστικό Δάσος Χώρας Σαμοθράκης

Γ) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

  1. Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου – περιοχή Α, Ζώνη Α2 (Μεγάλος Πυρήνας)

Από την απαγόρευση εξαιρούνται  οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί Σύνδεσμος Απόφασης:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A872%CE%9E7%CE%9B%CE%92-3%CE%A8%CE%9E?inline=true

Comments are closed.