Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων 09.06.2022

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α 12/2022, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία “GENESIS” η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (09-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Πέμπτη (09-06-2022)
Από το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

2. Την Παρασκευή (10-06-2022)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο (11-06-2022)
α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS)

Comments are closed.