Απόφαση Γ.Γ.Π.Π. 16-06-2020

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αποφασίζει την λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19:

Σε οριζόντια μέτρα για στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιάσμου, της Π.Ε. Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα κάτωθι:

 Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
 Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
 Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

Επιπλέον ειδικότερα μέτρα για τον οικισμό Αγίασμα, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου, του Δήμου Ιάσμου, της Π.Ε. Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα κάτωθι:

 Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
 Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
 Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από τον οικισμό Αγίασμα
 Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
 Η τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας
 Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Ιάσμου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Αγίασμα και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
 Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
 Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ανωτέρω οικισμού καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από τον οικισμό Αγίασμα, πλην οχημάτων τροφοδοσίας.
 Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του ανωτέρω οικισμού από τον Δήμο Ιάσμου στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Τα περιοριστικά μέτρα για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιάσμου, της Π.Ε. Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ισχύσουν από την έκδοση της παρούσας και για 14 ημέρες, ήτοι από 16-06-2020 και ώρα 21:00 έως και 30-6-20120 και ώρα 21:00 οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τον οικισμό Αγίασμα, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου, του Δήμου Ιάσμου, της Π.Ε. Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ισχύσουν από την έκδοση της παρούσας και για 7 ημέρες, ήτοι από 16-06-2020 και ώρα 21:00 έως και 23-06-2020 και ώρα 21:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το κείμενο της απόφασης

Comments are closed.