ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Σ.Ο.Π.Π.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 23/4/2013.

Συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας στις 23/4/2013 με θέματα: 1. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών» και 2. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την Εκδήλωση Σεισμικών Φαινομένων, σε συνέχεια  αντίστοιχων ΣΟΠΠ στις 5/10/2012 και 30/11/2012».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ κ. Αρχέλαος Γρανάς και παρευρέθηκαν φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που προσκλήθηκαν και οι Δ/ντές της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κώστας Κοκολάκης και της Πριφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Χουβαρδάς.

Σχετικά με το πρώτο θέμα των πυρκαγιών αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο καθένας για να είναι έτοιμος κατά νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2013), για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά με το δεύτερο θέμα των σεισμών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σχεδιασμού χώρων καταφυγής και καταυλισμού καθώς και άλλων ενεργειών που έχουν να κάνουν με τους σεισμούς, για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Στη συνέχεια και για αυτό το θέμα η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης έχουν δημοσιοποιηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΒΕ5Ω7ΛΒ-ΝΘΔ.

Comments are closed.