Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχύ από την Κυριακή 5-4-2015 έως και τη Μεγάλη Τρίτη 7-4-2015

ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

 1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (5-4-2015) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1200 ΜΕΤΡΑ).
 2. ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (6-4-2015) ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ). ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 600-700 ΜΕΤΡΑ). 
 3. ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (7-4-2015) ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΜΕΤΡΑ). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ 

 

Share Button

«Πολύωρη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τουρκικής πλευράς στην Αδριανούπολη για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε χθες (12/3/2015) στην Αδριανούπολη της Τουρκίας  πολύωρη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας  με τον Νομάρχη Αδριανούπολης, επικεφαλή τουρκικής αντιπροσωπείας για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα:

1) Αντιπλημμυρική προστασία Έβρου.

α. Κατά την διαβούλευση υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών, ότι πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Έβρου, για την διευκόλυνση της ροής των υδάτων και την αποφυγή των καταστροφών.

 

β. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, κατά την  διάρκεια  των πλημμυρικών φαινομένων, να υπάρξει διαρκές, ευέλικτο και αμοιβαίο σύστημα ταχείας ενημέρωσης και  άμεσης συνεργασίας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρότεινε μέλη  για την αντίστοιχη επιτροπή.

 

γ. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει για  όλο το μήκος του ποταμού Έβρου ένα ψηφιακό πρόγραμμα το EVROS FORECAST με στόχο την σύνταξη πλημμυρικών χαρτών, εκατέρωθεν των δύο χωρών, για διάφορα σενάρια πλημμύρας ανάλογα με τις αντίστοιχες παροχές, ώστε να γίνεται πρόληψη. Το σύστημα αυτό προτίθεται να το υλοποιήσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

 

δ. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε να εγκατασταθεί σύστημα έγκαιρης αμοιβαίας πληροφόρησης και προειδοποίησης πλημμυρικών κινδύνων για την άμεση ενημέρωση του μεγέθους των παροχών και του χρόνου άφιξης της ποσότητας των υδάτων ανά κρίσιμο σημείο.

 

ε. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, αναφορικά με τα συστήματα μέτρησης στάθμης ύδατος, η μέτρηση να γίνεται σε απόλυτα υψόμετρα από την θάλασσα συγκρίσιμα με τις αντίστοιχες στάθμες στέψης αναχωμάτων.

 

στ. Ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει ενημέρωση των τεχνικών εκπροσώπων μας σχετικά με την μελέτη κατασκευής από την Τουρκία ενός καναλιού εκτόνωσης υδάτων στην περιοχή του Κάραγατς.

 

2. Συντονισμός στην παρέβρια καταπολέμηση κουνουπιών.

Συμφωνήθηκε  ταυτόχρονη και από κοινού πραγματοποίηση ψεκασμών, στις ίδιες περιοχές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών και ανταλλαγή στοιχείων με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για άμεση ενημέρωση.

 

3. Ζωονόσοι και ανάσχεση τους στα σύνορα..

α. Συμφωνήθηκε η σύσταση αμοιβαίου διαρκούς  μηχανισμού ενημέρωσης της εξέλιξης των ζωονόσων και συνεργασία με στόχο  ώστε να μπορέσουμε λόγω της διασυνοριακής περιοχής  να περιορίσουμε την μετάδοση τους.

 

β. Να γίνεται εντατικός έλεγχος των παράνομων μετακινήσεων ζώων και ανάπτυξη δράσεων που θα στοχεύει σε αυτά που είναι φορείς των νοσημάτων και επειδή η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα των εμβολιασμών ενώ εμείς όχι προτείνουμε τη χρηματοδότηση του εμβολιασμού στην Τουρκία και στην περιοχή της Αδριανούπολης μέσω κοινού προγράμματος από Ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την τουρκική πλευρά. Επιβάλλεται να συνεργαστούμε στο επίπεδο που δεν θίγονται κεντρικές πολιτικές, με αυτονόητη τήρηση των θεσμικών ρόλων του διοικητικού μας συστήματος, για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας και δημιουργούν καταστροφές και ζημίες. Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και έχουμε ήδη αποτελέσματα.»

Στη  συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Μουσταφά Κατρατζή, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Λουκάς Γεωργίου, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου, κ. Νικόλαος Κωττούλας, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου, κα. Χριστίνα Μαυράκη, ο Προϊστάμενος ΕΥΔΕ Υδραυλικών Υποδομών, Τμήμα Κατασκευών Έργων Έβρου, κ.Γιώργος Τσεσμελής, ο Υπάλληλος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Xρήστος Παπαποστόλου , η Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, κα. Χαμητίδου Μαρία.

Share Button

Εξέλιξη και αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 6 έως σήμερα 11 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε στην Περιφέρειά μας ένας συνδυασμός καιρικών καταστροφικών φαινομένων με ακραία μορφή. Ειδικότερα συνδυάστηκαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, ισχυρές διαρκείς καταιγίδες, κυρίως στις πεδινές περιοχές Ροδόπης, Ξάνθης Νέστου, με ύψος βροχής 150lit/ύδατος ανά m2 και έντονες χιονοπτώσεις έπληξαν τον ορεινό όγκο όλης της Περιφέρειας, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, που σε συνδυασμό με τους θυελλώδης ανέμους δημιουργούσαν συσσωρεύσεις χιονιού, αποκλεισμό δρόμων, διακοπή ηλεκτροδοτήσεων και πλήθος άλλων προβλημάτων.

Με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, των Δήμων, της Πυροσβεστικής, των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Πολιτικής Προστασίας, και με την καθοριστική συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Στρατού με μηχανήματα και της ΕΜΑΚ, αντιμετωπίστηκε το φαινόμενο και περιορίστηκαν οι συνέπειές του ειδικότερα:

 1. Έγιναν πολλαπλές παρεμβάσεις στις πεδινές περιοχές για την αποτροπή πλημμυρών στις κατοικίες και τους οικισμούς.
 2. Διανοίχτηκε μέχρι την Κυριακή το βράδυ μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις της ημέρας εκείνης, με σκληρή μάχη, η συντριπτική πλειοψηφία των οδικών συνδέσεων προς τους οικισμούς, με εξαίρεση δύο οικισμούς με συνολικά 40 κατοίκους στην Ξάνθη και 4 μικρούς οικισμούς στην ορεινή περιοχή της Ροδόπης. Ήδη η επικοινωνία έχει αποκατασταθεί παντού.
 3. Σε συνεργασία ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και Περιφέρεια μετά από συντονισμένες πολύωρες προσπάθειες απεγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος στο Δρυμό Καβάλας. Ομοίως απεγκλωβιστήκαν μεμονωμένοι κτηνοτρόφοι στην ορεινή περιοχή του Διάσπαρτου Ξάνθης και του Τσαλαπετεινού με συντονισμένες προσπάθειες ΕΜΑΚ, Στρατού, Περιφέρειας και Δήμου στους οποίους νωρίτερα είχαν δοθεί τρόφιμα και νερό.
 4. Καταγράφηκαν τα σημεία των κατολισθήσεων σ’ όλη την Περιφέρεια και δόθηκε εντολή για αποκατάσταση, όπου αυτό δεν ήταν άμεσα εφικτό με την κατασκευή έργων όπως το δρόμο μεταξύ Μαρώνειας & Κρωβύλης. Επίσης με εντολή του Περιφερειάρχη μετέβησαν γεωλόγοι στη Σαμοθράκη και τη Θάσο για την εκτίμηση της κατάστασης των εμφανίσεων εκεί ρωγμών και κατολισθήσεων και τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης που παρακολούθησε την εξέλιξη και συντόνισε σε πολλά επίπεδα σχολίασε: «Ήταν ένα ακόμη δύσκολο, καταστροφικό  καιρικό φαινόμενο, ένα ακόμη προμήνυμα της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή πολλών υπηρεσιών, με κίνδυνο την προσωπική τους ζωή και ακεραιότητα. Τους ευχαριστώ όλους εκ μέρους της κοινωνίας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τις ένοπλες δυνάμεις και το 4ο Σώμα Στρατού για την σημαντική τους συμβολή με μηχανήματα έργων, στην επιτάχυνση των αποχιονισμών. Ευχαριστώ όλους τους φορείς, αιρετούς, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Συμβούλους, ιδίως όμως τους απλούς υπαλλήλους, τους εθελοντές και όσους συμμετείχαν, για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και το αποτέλεσμα που έφεραν. Ενωμένοι υπηρετούμε την κοινωνία μας με στόχο κάθε φορά το καλύτερο».

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Share Button

Αύξηση των νερών των ποταμών ΕΒΡΟΥ-ΑΡΔΑ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Λόγω επικείμενης αύξησης των νερών των ποταμών ΕΒΡΟΥ-ΑΡΔΑ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αναφορικά για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων παρακαλούμε :
1.Οι Δήμαρχοι του πίνακα αποδεκτών για ενέργεια:
Όπως ενημερώσουν ά μ ε σ α τους κατοίκους των περιοχών τους (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς – Κυνηγούς κ.λ.π.):
• Να μη πλησιάζουν τους ποταμούς ΕΒΡΟ –ΑΡΔΑ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟ και τα αναχώματα αυτών (επικίνδυνες περιοχές).
• Να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές
• Nα ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ στην ζώνη ευθύνης τους
• Οι Δήμοι να συνεργάζονται με την Δνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε ΕΒΡΟΥ, εάν απαιτηθεί, για άμεση επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό
2. ΟΙ ΔΝΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Όπως ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών
Έβρου και Ερυθροποτάμου για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Παρακαλούνται επίσης οι
κτηνοτρόφοι να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους και επιπλέον να
είναι σε επαφή με τις Δνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση
των κτηνοτροφικών μονάδων.
3. Η ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε ΕΒΡΟΥ
* Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση των αναχωμάτων
και των αντιπλημμυρικών έργων.
*Ενημερώσει τους ΓOΕΒ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα
αρμοδιότητάς τους(Αρδευτικά Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.) Π.Δ 144
‘’Οργανισμός Περιφέρειας ΑΜΘ άρθρο¨7
4. Η ΠΑΜΘ/ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του.
5. Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ – ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ κασι η 50 ΜΗΧ.ΤΑΞ./3ο ΕΓ παρακαλούνται όπως ενημερώνουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος

Ο Πρόεδρος του Σ.O.Π.Π
Πέτροβιτς Δημήτριος
Αντιπεριφερειάρχης

Share Button

Εκτακτο δελτίο καιρού 6-3-2015

10 55555
WOGR91 LGAT 061100
ΑΜΕΣΟ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 06-03-2015/1300 B
Α.Α. 10/2015

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

1. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ
ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ:
Α. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06-03-2015) ΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ
ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Β.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2015) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2015) ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ  ΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

2. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ:
Α. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06-03-2015) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600Μ), ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400Μ) ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 500Μ).
Β. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2015) ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ
ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400Μ).
Γ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2015) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 300Μ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Share Button

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ισχύει από την Τετάρτη 25-2-2015 μέχρι και την Παρασκευή 27-2-2015

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ(25-02-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (27-02-2015)

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (25-02-2015)

 1. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
 2. ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΕΣ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (26-02-2015)

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΗΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(27-02-2015)

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΓΓ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Share Button

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απο Κυριακή 22-2-2015

90 55555
WOGR91 LGAT 211000
ΑΜΕΣΟ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 21-02-2015/1200 B
Α.Α. 7/2015

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗΣ (22-2-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22-2-2015)
Α. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ
ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Β. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ
ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΠΟ 700
ΜΕΤΡΑ).
Γ. ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 7 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ
ΙΟΝΙΟ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

2. ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (23-2-2015), ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ
ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ
ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΑΠΟ 1000 ΜΕΤΡΑ). ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

3. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (24-2-2015) ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ
ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ
www.emy.gr.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Share Button

Επιδείνωση καιρού (8/02 – 11/02) με πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Επιδείνωση καιρού (8/02 – 11/02) με πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 08/02/2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (08-02-2015) και από τα δυτικά και βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά:

α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χωράς. (από το απόγευμα της Δευτέρας (09-02-2015) στις περιοχές περιλαμβάνεται και η Αττική κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νόμου).

β. Τους βόρειους άνεμους που τη Δευτέρα (09-02-2015) η ένταση τους θα φτάνει στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ, στα ανατολικά τα 8 με 10 μποφόρ έως την Τρίτη (10-02-2015) ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 μποφόρ έως και την Τέταρτη (11-02-2015).

γ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή (08-02-2015) σε όλα τα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δευτέρα (09-02-2015) σε όλες τις ανατολικές και νότιες κυρίως θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές της χωράς που σταδιακά την Τρίτη (10-02-2015) θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

δ. Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χωράς την Τρίτη (10-02-2015) ενώ στις υπόλοιπες την Τέταρτη (11-02-2015), όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα (09-02-2015) και στα ηπειρωτικά από την Τρίτη (10-02-2015) θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

 - Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

 - Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

 - Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

  - Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

  - Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

  - Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

• Αν μετακινούνται πεζή :

 - Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

 - Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να ντύνονται κατάλληλα.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Share Button

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω επικινδυνότητας από κατάκλιση υδάτων

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Εθνική οδός Ορμενίου – Αλέξανδρούπολης στην Γέφυρα Καστανιών

Διαδημοτικό δίκτυο Πάλη – Πεντάλοφος

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα απο το Ορμένιο φορτηγών ανω το 3.5τ. Επίσης απαγόρευση εξόδου ανω των 3.5 τ. στην περιοχή της Μάνδρας

Επίσης απο χτες το βράδυ (1/2/2015)

Κλειστό λόγω κατάκλισης υδάτων το τελωνείο των Καστανιών. Κλειστή επίσης και η γέφυρα της Ανδριανούπολης στην Τουρκία.

Share Button

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΕΒΡΟΥ, ΑΡΔΑ & EΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Λόγω  της αύξησης των νερών του ποταμού  ΕΒΡΟΥ πάνω από το όριο επιφυλακής   από τις  έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων  ημερών, και των αυξημένων ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος από το φράγμα του  ‘’Ιβαίλοβγκραντ’’ στον ποταμό ΑΡΔΑ  αναφορικά για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων  παρακαλούμε :

1.Οι Δήμαρχοι του πίνακα αποδεκτών για  ενέργεια:

Όπως ενημερώσουν  ά μ ε σ α τους κατοίκους των περιοχών τους     (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς – Κυνηγούς κ.λ.π.):

 • Να μη πλησιάζουν τους  ποταμούς  ΕΒΡΟ  - ΑΡΔΑΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟ και τα αναχώματα αυτών (επικίνδυνες  περιοχές).
 • Να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες  περιοχές
 • Nα ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ  στην ζώνη ευθύνης  τους για τη λήψη    προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (Αρδευτικά    Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.). Ν.3852/10 άρθρο: 94
 • Οι Δήμοι  να συνεργάζονται με την Δνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε  ΕΒΡΟΥ, εάν απαιτηθεί, για άμεση επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό  και ενημερώνουν το Σ.Ο.Π.Π για οποιαδήποτε μεταβολή παρατηρούν στην περιοχή της ζώνης ευθύνης τους.

2. ΟΙ ΔΝΣΕΙΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

           Όπως ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών Έβρου  και Άρδα  για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Παρακαλούνται επίσης οι κτηνοτρόφοι  να  επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους και επιπλέον να είναι σε επαφή με  τις Δνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών   μονάδων.

3. Η ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε  ΕΒΡΟΥ

* Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση  των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων και ενημερώνει για την επικρατούσα κατάσταση τους εμπλεκόμενους φορείς και το Σ.Ο.Π.Π

*Ενημερώσει  τους ΓOΕΒ για τη λήψη    προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους(Αρδευτικά    Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.) Π.Δ 144 ‘’Οργανισμός Περιφέρειας ΑΜΘ άρθρο¨7

4. Η ΠΑΜΘ/ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ  ΕΒΡΟΥ  παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του.

5. Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ κασι η 50 ΜΗΧ.ΤΑΞ./3ο ΕΓ παρακαλούνται όπως ενημερώνουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ  ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος

Share Button