Εκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων απο ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-06-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 16-06-2015/1130 C
A.A. 18/2015
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-06-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
(19-06-2015).
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (16-06-2015) ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.

2. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-06-2015) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (18-06-2015) ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.

4.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19-06-15) Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Share Button

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απο σήμερα Τρίτη 26-5 έως Παρασκευή 29-5-2015

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-05-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (29-05-2015). 


ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (26-05-2015) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. 

2. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-05-2015) 
Α)ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.  
Β)ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.  ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 

3.ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (28-5-15) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 

4.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (29-5-15) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 


Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΜΚ 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ 

Share Button

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού και ισχύει από σήμερα Δευτέρα 11-05-2015 μέχρι και την Τρίτη 12-05-2015.

Α.Α. 16/2015
ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (11-05-2015) ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

 1. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (11-5-15) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΒΡΟΧΕΣ θΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ.
 2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-5-15) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Share Button

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 07-05-2015 έως και αύριο Παρασκευή 08-05-2015

Α.Α. 14/2015

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

 1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (07-05-2015) ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
 2. ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (08-05-2015) ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Share Button

Οδηγίες – συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου

Οδηγίες – συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου (Από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος)

H προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.
Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.
Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

 • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
 • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
 • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
 • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Αν είστε κυνηγός ή εκδρομέας

 • Μην κάνετε χρήση φωτιάς και υπαίθριων ψησταριών. Είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα.
 • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
 • Τηρείστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
 • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου βλέπετε ότι αναδύεται καπνός να ενημερώνετε άμεσα.
 • Οι εκδρομείς να επιλέγουν τους οργανωμένους εκδρομικούς χώρους

Όταν οδηγείτε στο δάσος και ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός.

 • Ποτέ μην πετάτε αναμμένο το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
 • Ποτέ μην σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
 • Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

 • Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας, τα ξερά χόρτα τα φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.
 • Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.
 • Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού, κλαδέψτε τα.
 • Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνουμε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
 • Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.
 • Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.
 • Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
 • Μην κατασκευάζετε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι.
 • Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.
 • Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε.
 • Εξοπλιστείτε με μια δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωλήνα νερού.

Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά.

 • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
 • Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
 • Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
 • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Share Button

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχύ από την Κυριακή 5-4-2015 έως και τη Μεγάλη Τρίτη 7-4-2015

ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

 1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (5-4-2015) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1200 ΜΕΤΡΑ).
 2. ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (6-4-2015) ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ). ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 600-700 ΜΕΤΡΑ). 
 3. ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (7-4-2015) ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΜΕΤΡΑ). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ 

 

Share Button

«Πολύωρη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τουρκικής πλευράς στην Αδριανούπολη για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε χθες (12/3/2015) στην Αδριανούπολη της Τουρκίας  πολύωρη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας  με τον Νομάρχη Αδριανούπολης, επικεφαλή τουρκικής αντιπροσωπείας για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα:

1) Αντιπλημμυρική προστασία Έβρου.

α. Κατά την διαβούλευση υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών, ότι πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Έβρου, για την διευκόλυνση της ροής των υδάτων και την αποφυγή των καταστροφών.

 

β. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, κατά την  διάρκεια  των πλημμυρικών φαινομένων, να υπάρξει διαρκές, ευέλικτο και αμοιβαίο σύστημα ταχείας ενημέρωσης και  άμεσης συνεργασίας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρότεινε μέλη  για την αντίστοιχη επιτροπή.

 

γ. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει για  όλο το μήκος του ποταμού Έβρου ένα ψηφιακό πρόγραμμα το EVROS FORECAST με στόχο την σύνταξη πλημμυρικών χαρτών, εκατέρωθεν των δύο χωρών, για διάφορα σενάρια πλημμύρας ανάλογα με τις αντίστοιχες παροχές, ώστε να γίνεται πρόληψη. Το σύστημα αυτό προτίθεται να το υλοποιήσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

 

δ. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε να εγκατασταθεί σύστημα έγκαιρης αμοιβαίας πληροφόρησης και προειδοποίησης πλημμυρικών κινδύνων για την άμεση ενημέρωση του μεγέθους των παροχών και του χρόνου άφιξης της ποσότητας των υδάτων ανά κρίσιμο σημείο.

 

ε. Προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και συμφωνήθηκε, αναφορικά με τα συστήματα μέτρησης στάθμης ύδατος, η μέτρηση να γίνεται σε απόλυτα υψόμετρα από την θάλασσα συγκρίσιμα με τις αντίστοιχες στάθμες στέψης αναχωμάτων.

 

στ. Ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς να υπάρξει ενημέρωση των τεχνικών εκπροσώπων μας σχετικά με την μελέτη κατασκευής από την Τουρκία ενός καναλιού εκτόνωσης υδάτων στην περιοχή του Κάραγατς.

 

2. Συντονισμός στην παρέβρια καταπολέμηση κουνουπιών.

Συμφωνήθηκε  ταυτόχρονη και από κοινού πραγματοποίηση ψεκασμών, στις ίδιες περιοχές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών και ανταλλαγή στοιχείων με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για άμεση ενημέρωση.

 

3. Ζωονόσοι και ανάσχεση τους στα σύνορα..

α. Συμφωνήθηκε η σύσταση αμοιβαίου διαρκούς  μηχανισμού ενημέρωσης της εξέλιξης των ζωονόσων και συνεργασία με στόχο  ώστε να μπορέσουμε λόγω της διασυνοριακής περιοχής  να περιορίσουμε την μετάδοση τους.

 

β. Να γίνεται εντατικός έλεγχος των παράνομων μετακινήσεων ζώων και ανάπτυξη δράσεων που θα στοχεύει σε αυτά που είναι φορείς των νοσημάτων και επειδή η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα των εμβολιασμών ενώ εμείς όχι προτείνουμε τη χρηματοδότηση του εμβολιασμού στην Τουρκία και στην περιοχή της Αδριανούπολης μέσω κοινού προγράμματος από Ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την τουρκική πλευρά. Επιβάλλεται να συνεργαστούμε στο επίπεδο που δεν θίγονται κεντρικές πολιτικές, με αυτονόητη τήρηση των θεσμικών ρόλων του διοικητικού μας συστήματος, για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας και δημιουργούν καταστροφές και ζημίες. Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και έχουμε ήδη αποτελέσματα.»

Στη  συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Μουσταφά Κατρατζή, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Λουκάς Γεωργίου, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Έβρου, κ. Νικόλαος Κωττούλας, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου, κα. Χριστίνα Μαυράκη, ο Προϊστάμενος ΕΥΔΕ Υδραυλικών Υποδομών, Τμήμα Κατασκευών Έργων Έβρου, κ.Γιώργος Τσεσμελής, ο Υπάλληλος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Xρήστος Παπαποστόλου , η Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, κα. Χαμητίδου Μαρία.

Share Button

Εξέλιξη και αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 6 έως σήμερα 11 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε στην Περιφέρειά μας ένας συνδυασμός καιρικών καταστροφικών φαινομένων με ακραία μορφή. Ειδικότερα συνδυάστηκαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, ισχυρές διαρκείς καταιγίδες, κυρίως στις πεδινές περιοχές Ροδόπης, Ξάνθης Νέστου, με ύψος βροχής 150lit/ύδατος ανά m2 και έντονες χιονοπτώσεις έπληξαν τον ορεινό όγκο όλης της Περιφέρειας, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, που σε συνδυασμό με τους θυελλώδης ανέμους δημιουργούσαν συσσωρεύσεις χιονιού, αποκλεισμό δρόμων, διακοπή ηλεκτροδοτήσεων και πλήθος άλλων προβλημάτων.

Με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, των Δήμων, της Πυροσβεστικής, των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Πολιτικής Προστασίας, και με την καθοριστική συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Στρατού με μηχανήματα και της ΕΜΑΚ, αντιμετωπίστηκε το φαινόμενο και περιορίστηκαν οι συνέπειές του ειδικότερα:

 1. Έγιναν πολλαπλές παρεμβάσεις στις πεδινές περιοχές για την αποτροπή πλημμυρών στις κατοικίες και τους οικισμούς.
 2. Διανοίχτηκε μέχρι την Κυριακή το βράδυ μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις της ημέρας εκείνης, με σκληρή μάχη, η συντριπτική πλειοψηφία των οδικών συνδέσεων προς τους οικισμούς, με εξαίρεση δύο οικισμούς με συνολικά 40 κατοίκους στην Ξάνθη και 4 μικρούς οικισμούς στην ορεινή περιοχή της Ροδόπης. Ήδη η επικοινωνία έχει αποκατασταθεί παντού.
 3. Σε συνεργασία ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και Περιφέρεια μετά από συντονισμένες πολύωρες προσπάθειες απεγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος στο Δρυμό Καβάλας. Ομοίως απεγκλωβιστήκαν μεμονωμένοι κτηνοτρόφοι στην ορεινή περιοχή του Διάσπαρτου Ξάνθης και του Τσαλαπετεινού με συντονισμένες προσπάθειες ΕΜΑΚ, Στρατού, Περιφέρειας και Δήμου στους οποίους νωρίτερα είχαν δοθεί τρόφιμα και νερό.
 4. Καταγράφηκαν τα σημεία των κατολισθήσεων σ’ όλη την Περιφέρεια και δόθηκε εντολή για αποκατάσταση, όπου αυτό δεν ήταν άμεσα εφικτό με την κατασκευή έργων όπως το δρόμο μεταξύ Μαρώνειας & Κρωβύλης. Επίσης με εντολή του Περιφερειάρχη μετέβησαν γεωλόγοι στη Σαμοθράκη και τη Θάσο για την εκτίμηση της κατάστασης των εμφανίσεων εκεί ρωγμών και κατολισθήσεων και τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης που παρακολούθησε την εξέλιξη και συντόνισε σε πολλά επίπεδα σχολίασε: «Ήταν ένα ακόμη δύσκολο, καταστροφικό  καιρικό φαινόμενο, ένα ακόμη προμήνυμα της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή πολλών υπηρεσιών, με κίνδυνο την προσωπική τους ζωή και ακεραιότητα. Τους ευχαριστώ όλους εκ μέρους της κοινωνίας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τις ένοπλες δυνάμεις και το 4ο Σώμα Στρατού για την σημαντική τους συμβολή με μηχανήματα έργων, στην επιτάχυνση των αποχιονισμών. Ευχαριστώ όλους τους φορείς, αιρετούς, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Συμβούλους, ιδίως όμως τους απλούς υπαλλήλους, τους εθελοντές και όσους συμμετείχαν, για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και το αποτέλεσμα που έφεραν. Ενωμένοι υπηρετούμε την κοινωνία μας με στόχο κάθε φορά το καλύτερο».

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Share Button

Αύξηση των νερών των ποταμών ΕΒΡΟΥ-ΑΡΔΑ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Λόγω επικείμενης αύξησης των νερών των ποταμών ΕΒΡΟΥ-ΑΡΔΑ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αναφορικά για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων παρακαλούμε :
1.Οι Δήμαρχοι του πίνακα αποδεκτών για ενέργεια:
Όπως ενημερώσουν ά μ ε σ α τους κατοίκους των περιοχών τους (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς – Κυνηγούς κ.λ.π.):
• Να μη πλησιάζουν τους ποταμούς ΕΒΡΟ –ΑΡΔΑ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟ και τα αναχώματα αυτών (επικίνδυνες περιοχές).
• Να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές
• Nα ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ στην ζώνη ευθύνης τους
• Οι Δήμοι να συνεργάζονται με την Δνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε ΕΒΡΟΥ, εάν απαιτηθεί, για άμεση επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό
2. ΟΙ ΔΝΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Όπως ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών
Έβρου και Ερυθροποτάμου για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Παρακαλούνται επίσης οι
κτηνοτρόφοι να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους και επιπλέον να
είναι σε επαφή με τις Δνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση
των κτηνοτροφικών μονάδων.
3. Η ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε ΕΒΡΟΥ
* Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση των αναχωμάτων
και των αντιπλημμυρικών έργων.
*Ενημερώσει τους ΓOΕΒ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα
αρμοδιότητάς τους(Αρδευτικά Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.) Π.Δ 144
‘’Οργανισμός Περιφέρειας ΑΜΘ άρθρο¨7
4. Η ΠΑΜΘ/ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του.
5. Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ – ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ κασι η 50 ΜΗΧ.ΤΑΞ./3ο ΕΓ παρακαλούνται όπως ενημερώνουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος

Ο Πρόεδρος του Σ.O.Π.Π
Πέτροβιτς Δημήτριος
Αντιπεριφερειάρχης

Share Button

Εκτακτο δελτίο καιρού 6-3-2015

10 55555
WOGR91 LGAT 061100
ΑΜΕΣΟ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 06-03-2015/1300 B
Α.Α. 10/2015

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

1. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ
ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ:
Α. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06-03-2015) ΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ
ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Β.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2015) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2015) ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ  ΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

2. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ:
Α. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06-03-2015) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600Μ), ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400Μ) ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 500Μ).
Β. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2015) ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ
ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400Μ).
Γ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2015) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 300Μ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Share Button