Η κατάσταση στο Ποταμό Εβρο 27/3/2018

Η Δνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ βρίσκεται  σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας. Παρακολουθεί την εξέλιξη του πλημμυρικού φαινόμενου. Μέσω του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εβρου εξετάζονται τα δεδομένα που προκύπτουν καθ’ όλο το 24ωρο, εκτιμούν  την κατάσταση και λαμβάνουν  μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων του πλημμυρικού φαινομένου. Στο Πύθιο και στο Πέταλο του Πέπλου έχουμε ήδη υπερβεί κατά πολύ το όριο συναγερμού και το φαινόμενο εξελίσσεται δυναμικά μετα τις χτεσινές και σημερινές βροχοπτώσεις στην Λεκάνη απορροής του ποταμού Εβρου και τον ποταμών που συμβάλουν σε αυτόν. Επίσης σύμφωνα με σημερινή ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας αναμένεται στις 28.3.2018 υπερχείλιση του φράγματος του Ιβάϊλοβγκραντ  και η ποσότητα των υδάτων μετά το φράγμα αναμένεται να φτάσει τα 730 μ3/sec.

Με δεδομένο οτι το ύψος των υδάτων εχει υπερβεί το οριο συναγερμού και πλησιάζει στο υψος των αναχωμάτων του ποταμού Εβρου είναι πιθανή η υπερπήδηση των υδάτων και η θραύση αναχωμάτων καθ’ ολο το μήκος του ποταμού Εβρου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μη πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο, Άρδα, Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα αυτών (επικίνδυνες περιοχές).

Comments are closed.